24 Μαρτίου 2019

ΑΠΟΨΕΙΣ

ΕΛΕΝΗ ΚΡΙΤΣΙΔΗΜΑ
|Της Ελένης Κριτσιδήμα| O ορισμός του κλαυσίγελου παίρνει «σάρκα και οστά», στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος μας χαρίζει άφθονο γέλιο με τις κοτσάνες του και παράλληλα μας προκαλεί λυγμούς, καθώς δε μπορούμε να διανοηθούμε πως ένας τόσο αστοιχείωτος και αμόρφωτος κατέληξε πρωθυπουργός. Πάμε, λοιπόν, να θυμηθούμε τα «μαργαριτάρια» του ένα προς ένα, γιατί δεν είναι μόνο «η Λέσβος και η Μυτιλήνη»…

ΝΙΚΟΣ ΥΠΟΦΑΝΤΗΣ
Του Νίκου Υποφάντη    Υπάρχει μια ειδικότητα στο ναυτικό, ίσως και σε άλλα στρατιωτικά σώματα, που ένας ή δύο ειδικευμένοι στα εκρηκτικά και τα όπλα ναύτες, φεύγουν τελευταίοι από το πλοίο, πριν βουλιάξει, πριν βυθιστεί. Είναι επιφορτισμένοι με την υπονόμευση των συσκευών που μπορούν να δώσουν πληροφορίες στον εχθρό, αν πέσουν στα χέρια του καθώς και να καταστρέψουν με εκρηκτικές ύλες, οπλισμό, βλήματα, να φτιάξουν παγίδες μέσα στο πλοίο αν δεν καταφέρουν να το βυθίσουν, ώστε αν ο εχθρός μπει σε αυτό να έχει απώλειες.

ΑΠΟΨΕΙΣ
|Tου Παναγιώτη Ευαγγελίου*| Για άλλη μια φορά γίναμε θλιβεροί θεατές στο ίδιο έργο άλλο ένα ντέρμπι της ντροπής δεν ολοκληρώθηκε αφήνοντας άσχημες εντυπώσεις στο σύνολο του φιλάθλου κόσμου που περίμενε να διασκεδάσει την Κυριακή του βλέποντας ποιοτικό ποδόσφαιρο. Έως ποτέ θα έχουμε την μη εφαρμογή του αθλητικού δίκαιου και των κανονισμών.

ΕΛΕΝΗ ΚΡΙΤΣΙΔΗΜΑ
|Της Ελένης Κριτσιδήμα| Χθες στο Μαρούσι, συνέβη το πρωτόγνωρο για τις κομματικές εκδηλώσεις και χρίζει ιδιαίτερης μνείας, καθώς αποτελεί ένα ιδιαίτερα ελπιδοφόρο μήνυμα για τη γενιά των νέων, την κοινωνία αλλά και την Ελλάδα.

ΑΠΟΨΕΙΣ
Του Αλέξανδρου Δρίβα* Κανείς από την σιωπηρή πλειοψηφία δεν θα πίστευε ποτέ τα όσα με πολιτισμό ανέχτηκε και άθελά της, δικαιολόγησε εδώ και 5 έτη. Το πολιτικό μας σύστημα ήταν για πολλές δεκαετίες πριν παθογενές, όμως εχθρός του φαύλου είναι μόνο το χείριστο. Τί έχουμε δει εδώ και 4 χρόνια και 2 μήνες; Ποιές οι βαθύτερες αιτίες όσων έχουμε δει; Γιατί το Σκοπιανό ήταν ''blessing in disguise" και γιατί πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι, όχι μόνο για τη χώρα μας αλλά και για τη Δύση;

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΟΓΔΑΝΟΣ
Του Κωνσταντίνου Μπογδάνου Οι διαχυτικοί συγχρωτισμοί ΓΑΠ-Μοράλες-Τσίπρα και οι δηλώσεις του πρώτου, ότι ο Τσίπρας είναι χαρισματικός ηγέτης, φέρνουν στο νου αυτό που οι διαιτολόγοι αποκαλούν «κρυμμένο αλάτι». Είναι εκεί, το περιέχουν οι τροφές, αλλά δεν το βλέπεις. 

ΑΠΟΨΕΙΣ
Του Λουκά Γεωργιάδη* Η αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές έχει αρχίσει. Είτε σε δύο, είτε σε 7 μήνες θα προσέλθουμε στις κάλπες για να εκλέξουμε μια νέα κυβέρνηση αποδοκιμάζοντας σαρωτικά και αναμφισβήτητα στην πράξη τους πιο χυδαίους σφετεριστές της εξουσίας. Αυτούς που προκάλεσαν μεταστατικούς όγκους σε μια ολόκληρη κοινωνία. Αυτούς που πτωχοποίησαν, διέλυσαν, κονιορτοποίησαν και ισοπέδωσαν. Αυτούς που σε άλλη χώρα θα ήταν... επικηρυγμένοι για τα εγκλήματα τους!

ΑΠΟΨΕΙΣ
|Γράφει ο Ιωάννης Αμπατζόγλου*| Ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω των εκπροσώπων του συνεχώς μας τονίζει ότι αποτελούν πράξεις τραμπουκισμού οι χαρακτηρισμοί «προδότες» και «κομιτατζήδες» που αποδίδονται στους Συριζαίους σχετικά με το εθνικό θέμα της παραχώρησης του ονόματος της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι ο λόγος του γραμματέως της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Δράμας κατά την επίσκεψη του υπουργού κ. Τσακαλώτου στη Δράμα στις 22 Φεβρουαρίου 2019.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΟΓΔΑΝΟΣ
|Toυ Κωνσταντίνου Μπογδάνου|Με την τελευταία έκθεση του ΔΝΤ να αναφέρεται σε «downside scenario», κατά το οποίο σε λίγα χρόνια η Ελλάδα θα υποχρεωθεί σε νέο πρόγραμμα, αλλά και με τον γερμανικό τύπο να επισημαίνει δια του Spiegel ότι ο Τσίπρας «θυσιάζει την ανάκαμψη εν όψει εκλογών», η απειλή ενός ακόμα μνημονίου εμφανίζεται στον ορίζοντα.

ΑΠΟΨΕΙΣ
| Της Κέλλυς Σαουάχ Μαραγκουδάκη | Στο νέο Ποινικό Κώδικα που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση, η διάταξη για την κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών όπως είναι οι βόμβες μολότοφ, μετατρέπεται από κακούργημα σε πλημμέλημα.

ΑΠΟΨΕΙΣ
|Του Χρήστου Μυτιλινιού| Έντονη κινητικότητα υπάρχει στο Δήμο της Αθήνας με του «μνηστήρες» να αυξάνονται σχεδόν καθημερινά.

ΕΛΕΝΗ ΚΡΙΤΣΙΔΗΜΑ
|Της Ελένης Κριτσιδήμα| «Ένα τσιγάρο ζήτησα, δε ζήτησα παρέα». Στον στίχο του Παντελή Θαλασσινού συμπυκνώνονται σκέψεις, επιθυμίες, αισθήσεις που μόνο οι καπνίζοντες γνωρίζουμε κι έχουμε βιώσει. Ένα τσιγάρο, μόνο. Ένα τσιγάρο, για να σκεφτώ. Ένα, για να κλάψω. Ένα στη χαρά κι ένα με την κουβέντα. Αυτό το «ένα» συνοδεύει αποφάσεις, στιγμές, αναμνήσεις.

ΑΠΟΨΕΙΣ
| Της Κέλλυς Σαουάχ Μαραγκουδάκη | Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας είναι ορισμένη να εορτάζεται στις  8 Μαρτίου κάθε χρόνο ως ημέρα μνήμης των αγώνων του κινήματος για τα δικαιώματα των γυναικών. Η ιστορία της παγκόσμιας ημέρας έχει εναρκτήρια χρονολογία το 1857, όταν εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας της Νέας Υόρκης ζητούσαν καλύτερες συνθήκες ζωής.

ΑΠΟΨΕΙΣ
|Του Δημήτρη Βερδελή| Έρχονται στιγμές στη ζωή ενός ανθρώπου που αυτός φτάνει στα όριά του.  Τέτοιες στιγμές έχουν υπάρξει πολλές κατά την διάρκεια της υπερχιλιετούς ιστορίας του Ελλ. Έθνους. Την περίοδο που «ήταν όλα σιωπηλά γιατί τα ‘σκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά.» ή που απειλούταν να καταλυθεί η πολύτιμη ελευθερία μια βαθιά συνειδησιακή υποχρέωση καλούσε τους Έλληνες πολίτες-οπλίτες να πάρουν τα όπλα για να υπερασπισθούν την γη των πατέρων τους.

ΑΠΟΨΕΙΣ
Γράφει ο Ιωάννης Αμπατζόγλου* Στις 5 Μαρτίου 2019 έλαβα μία πληροφορία από έναν εθνοφύλακα του Τάγματος Εθνοφυλακής (ΤΕΘ) Δράμας. Η πληροφορία αυτή, εάν αληθεύει, δείχνει είτε τον πανικό της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ είτε ότι βρισκόμαστε σε μία κατάσταση μη κανονική αφού αυτά που θα αναφερθούν πιό κάτω είναι πρωτόγνωρα.

ΑΠΟΨΕΙΣ
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ 1)Στο αεροπλάνο περαν του πληρώματος ήταν 5 άτομα. Πράγματι επιβεβαίωσε η πρεσβεία της Βενεζουέλας στο Παλαιό Ψυχικό, οτι ο υπουργός Εξωτερικών Χόρχε Αμπερτο Αρεασα ήταν μέσα, και βγήκε στην αίθουσα vip του αεροδρομίου Αθηνών.

ΑΠΟΨΕΙΣ
|Του Ανδρέα Ζαρταλούδη| Διαβάζω κι εγώ όπως όλοι, για τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε το ρεπορτάζ του βρετανικού BBC με τίτλο «Σλαβομακεδόνες, μια αόρατη μειονότητα» στην Ελλάδα. Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό δίκτυο, υπάρχει μια «μειονότητα» στη χώρα η οποία μέχρι τη Συμφωνία των Πρεσπών ζούσε καταπιεσμένη, δεν αναγνωριζόταν κι εξοριζόταν από το ελληνικό κράτος. Όπως υποστηρίζει όμως στο ρεπορτάζ του το BBC, με την επικύρωση της συμφωνίας η Ελλάδα αναγνώρισε σιωπηρά την ύπαρξη  «μακεδονικής γλώσσας και εθνότητας». Κι όμως, αρνήθηκε την ύπαρξη της «μακεδονικής μειονότητας» για δεκαετίες….

Ροή Ειδήσεων

Meaculpa.gr

Το meaculpa.gr είναι διαδικτυακός κόμβος αδέσμευτης ενημέρωσης, πρωτογενούς ρεπορτάζ και ελεύθερης άποψης με έμφαση στη χρήση πολυμέσων και την παραγωγή αυθεντικού υλικού. Αναγνώστε, παρακολουθήστε, μοιραστείτε και επικοινωνήστε μαζί μας υπεύθυνα!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα οφέλη της βιταμίνης B1 & σε ποιες τροφές θα…

Ω3 λιπαρά: Ποια τα οφέλη & σε ποιες τροφές θα…

Δίαιτα: Χάστε εύκολα 4 κιλά σε μια εβδομάδα

NEWSLETTER

Καταχωρήστε το email σας για να λαμβάνετε τα σημαντικότερα νέα μας!